Ulkoinen myyntijohtaja laittoi pakkausmuovin kiertoon Meri-Lapissa – Case Esa ja Pojat

Yritykset ovat erinäisissä vaiheissa elinkaarensa aikana. Yksi keskeinen alue johtamisen ja asioiden toimeenpanon kannalta ovat rekrytoinnit johtoon. Myynti kaipaa omaa johtoa huolehtimaan siitä ja laittamaan viime kädessä toimeksi. Lisäksi erinäinen projektiosaaminen on myös tavoitteiden saavuttamisen kannalta tärkeää. Myyntitoimisto Taanila on kumppani, kun yritys ei halua rekrytoida itselleen omaa myynnin johtajaa tai projektipäällikköä. ”Havaitsimme, että yrityksillä on paljon tarpeita myynnin johtamisen kuin projektiosaamisenkin osalta. Tämän vuoksi päätimme kehittää oman palvelunsa niille yrityksille, joiden yrittäjien tai toimitusjohtajien aika ei riitä omien myyjien johtamiseen ja tukemiseen.” Myyntitoimisto Taanilan yrittäjä Heikki Taanila kertoo.

Arkinen myynnin johtaminen tuo omat haasteensa toimitusjohtajille. Myyjien johtaminen ei ole vain numeroiden katsomista, vaan puhdasta tukemista ja tekemisen kehittämistä. Määrätietoinen jatkuvan parantamisen tekeminen myynnissä poistaa pullonkauloja ja parantaa myyjien tuloksia.

On myös olemassa erinäisiä projekteja, joita yrityksissä haluttaisiin tehdä. Suuresta halusta huolimatta ei ole riittävästi käsipareja tekemään niitä. Mikäli projekti päätetään toteuttaa sisäisesti, se tehdään yleensä omien töiden ohessa ja ne valmistuvat ”siinä sivussa”. Tämän vuoksi Myyntitoimisto Taanila tarjoaa myös osaamista ja käsiparia projektien toteuttamiseen. Mikäli yrityksessä on jokin osa-alue, jonka myyntiä tai yleensä tekemistä halutaan parantaa, Myyntitoimisto on käytettävissä.

Myyntitoimisto Taanilan yrittäjä Heikki Taanila on kierrätysfriikki. Hän kierrättää perheessään yli 90 % päivittäisestä jätteestä. Sattuneesta syystä hän on myös aika laiska ajamaan autolla ja viemään kierrätysmateriaalia kauppakeskus Coronan (Voitteko kuvitella!? Kemissä kaikki nimet ovat mahdollisia!) kierrätyspisteelle. Heikki päätti selvittää alueen jäteyhtiöiltä, että saako poltettavan jätteen astian lisäksi kierrätyspalveluita kotiin. Kävi ilmi, että Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Esa ja Pojat tuottavat kyseisiä palveluita kotitalouksille. Siispä Heikki soitti Kemin toimipisteenjohtaja Esa Pekkalalle ja kysyi asiasta. Kävi ilmi, että pakkausmuovia ei voi vielä kotona kerätä erilliseen astiaan, kun asiaa ei olla saatu vielä jalalle. Tästä seurasi hedelmällinen keskustelu ja neuvottelu toimipisteessä.

 

 

Kun projekti oli ohi, meillä on yli 500 pakkausmuoviasiakasta ja tilauksia tulee päivittäin!

Esa Pekkala toimipisteenjohtaja
Pohjanmaan hyötykäyttö Oy Esa ja Pojat

0D0A0505a

 

Loppujen lopuksi Esa ja Pojat ulkoisti koko kotitalouksien kierrätyspalveluiden myynnin ja jakelukanavien kehittämisen Myyntitoimisto Taanilalle. Projektin loppusaldona on 500 asiakasta pelkästään pakkausmuoville Meri-Lapissa, lukuisia mediaosumia Ylen paikallisuutisissa. Mediaosumien lisäksi Taanila pääsi Kemin Kaupungin Kemiläinen-kaupunkilehden kansikuvapojaksi! Eikä siinä vielä kaikki, Esa ja Pojat sai Kemin Kaupungin Vihreä Teko-palkinnon. Jakelukanavien osalta Taanila vei läpi nettisivu-uudistuksen ja verkkokaupan kehitysprojektin vastaamaan nykyaikaisia asiakastarpeita tilauksien osalta. ”Aikaisemmin otimme tilaukset vastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Nyt saamme päivittäin vuorokaudenajasta riippumatta tilauksia. Pojilla on riittänyt astian viemistä!”, kehuu toimipisteenjohtaja Esa Pekkala.

Edellä oleva esimerkki on osoitus siitä, että kaikki on mahdollista, mikäli vain päätetään laittaa toimeksi. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse, voit ostaa tilapäisesti osaamista muualta ja keskittyä omaan liiketoimintaasi. Asioiden eteenpäin saaminen vaatii kykyä laittaa toimeksi ja saada valmiiksi. Sen lisäksi täytyy olla selkeä juoni tekemiselle. Hyvä suunnittelu ja tekemisen valmistelu on avain asemassa onnistumiselle!

  Nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Yritys

  Viesti


  Blogitekstin kirjoittaja