Myyntitoimisto Taanila leikkasi lähes 60 % myynnin kustannuksista – Case Prove Expertise Oy

Myyntitoimisto Taanilan myynnin kehityksen ideologiset juuret ovat LEAN-ajattelussa. Myyntitoimiston yrittäjä Heikki Taanila tutustui aiheeseen jo 2013. Leanissa on määritelty kahdeksan hukkaa: Kuljetukset, varastot, liike, odotusaika, ylituotanto, yliprosessointi, viallinen tuote ja henkilökunnan potentiaalin hyödyntämättä jättäminen. Myyntimoottorin idea perustui siihen, että myynnistä poistetaan kaksi suurinta hukan aiheuttajaa: Liike ja kuljetukset. Kun myyjä istuu mahdollisimman vähän kuljetettavana eri kulkuneuvoissa ja liikkuu, hän saa keskityttyä oikeisiin asioihin ja yrityksen kassa säästyy kaikenlaisilta matkakustannuksilta. Etämyynti ei ollut vielä tavallista muutama vuosi sitten. Nyt 2020 korona-aikana siitä tuli normaali. Ne yritykset, jotka osasivat kääntää myyntinsä etämalliin aikaisemmin kuten Prove Expertise Oy, ottivat vähän osumaa sen vuoksi. Ne, jotka vannoivat vanhaan hyvään, ovat tulleet yllätetyiksi housut kintuissa pahemman kerran. ”Jos emme itse olisi tehneet kaikkea myyntiä ja tekemistä etänä, olisimme ajautuneet kassakriisiin jo yrityksen alkumetreillä. Kun ei ollut rahaa, oli oltava kekseliäs.”, yrittäjä Heikki Taanila pohtii. Myyntitoimiston tekeminen ei ole muuttunut koronan vuoksi lainkaan.

Prove Expertise Oy oli myyntitoimiston ensimmäinen asiakas myynnin ulkoistamisen osalta. Proven toimitusjohtaja Antti Niittyviita lupasi heidän verkkosivuillaan, että häntä saa mennä lyömään pesäpallomailalla. Myyntitoimiston yrittäjä Heikki Taanila otti tästä lupauksesta vaarin ja soitin hänelle. Heikki kertoi avoimesti aikovansa tulla Oulun Kirkkokadulle lunastamaan Antin lupauksen pesäpallomailalla pätkimisestä. ”Sehän sopii mainiosti! Onko sinulla kuitenkin jokin syy siihen?”, kysyi Antti. Heikki vastasi: ”Ei ole mitään erityistä syytä, mutta haluan nähdä sinut ja katsoa miten voisin olla myynnissä avuksi.” Siitä yhteistyö alkoi. Provelle toteutettiin alkuun Myyntimoottori. Antti on kertonut, että Myyntimoottori ja kokemukset Myyntitoimiston Taanilan tekemästä etämyynnistä olivat keskeiset ajurit viemään koko Proven myynnin etänä tehtäväksi! ”Myynnin kustannuksemme ovat pudonneet lähes 60 %! Lisäksi asiakastapaamisissa asiakkaamme ovat sitoutuneempia, tästä seuraa lähes 10 % myynnin kasvu, kun tapaamisia ei peruunnu.”, kertoo Proven toimitusjohtaja Antti Niittyviita.

 

Myynnin kustannuksemme ovat pudonneet lähes 60 %! Lisäksi asiakastapaamisissa asiakkaamme ovat sitoutuneempia, tästä seuraa lähes 10 % myynnin kasvu, kun tapaamisia ei peruunnu.

Antti Niittyviita toimitusjohtaja testausguru Prove Expertise Oy

Antti_potretti_hires7

 

Myyntimoottorin toteutuksen jälkeen Antti halusi käyttää Taanilan palveluita koulutuspalveluiden myyntiin. Champions of Testing – Testauksen esitaistelijat valmennusohjelma oli myyntiä vaille valmis. Tähän haasteeseen tartuttiin ja etätapaamisten tuotanto alkoi kuukausittain. Proven buukkausoperaattori järjesti tapaamiset ja Taanila myi. Myyntitoimisto vastasi koko valmennuksen myynnistä ja vei myynnin aina asiakkaan päätökseen asti. Käytännössä Taanila oli osa Proven henkilökuntaa ja sen vuoksi yrityksen käytössä oli (ja on edelleen) Proven sähköposti ja pääsy CRM-järjestelmään. Kaiken kaikkiaan Taanila ei ole tuottanut Provelle pelkkää säästöä, vaan on ollut luonnollisesti myös kannattava investointi koulutusmyynnin osalta. Jokainen Myyntitoimisto Taanilaan käytetty euro on tuonut takaisin tuottona yli 2 euroa. Mitä muuta hyötyä Prove ja Antti Niittyviita ovat saaneet? ”Olemme edenneet strategisissa painopistealueissamme nopeammin Myyntitoimisto Taanilan ansiosta!”, kertoo Antti. Pieni ”vivuttaminen” on siis kannattanut! Yhteistyötä on tehty jo 3 vuotta ja sitä jatketaan edelleen!

  Nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Yritys

  Viesti


  Blogitekstin kirjoittaja