Euron saat takaisin, tuntia ET IKINÄ! – 10 teesiä

Yksi keskeinen asia menestykseen on reformi aikaan suhtautumisessa. Aika on häviävä luonnonvara ja sitä ei saa koskaan takaisin. Euron saat laskuttaa uudelleen ja uudelleen. Älä säästä itseäsi hengiltä väärissä asioissa. Keskity aina tekemään oikeita arvoa tuottavia asioita. Heitä arvoton työ romukoppaan. Myynnissä vihellä peli poikki heti, mikäli asiassa ei kannata edetä asiakkaan kanssa. Asiakkaana älä ota turhia tapaamisia myyjien kanssa.

Me suomalaiset säästämme itsemme hengiltä!

Tiesitkö sitä, että me suomalaiset säästämme itsemme hengiltä? Raha on meille suomalaisille mystinen asia. Sitä pitää aina säästää, sitä ei ole tarpeeksi, siitä ei saa puhua eikä missään nimessä kertoa tai kysyä. Meidän pitäisi kuitenkin muistaa sen olevan vain rahaa. Ei sen kummempaa. Rahaa tulee ja rahaa menee.

Mitä on itsensä hengiltä säästäminen? Se on ääritapauksessa sitä, että istutaan takki päällä pimeässä kämpässä ja kehutaan säästävän sähköä ja lämpöä. Toinen ääritapaus on hakea aina ne ”halvat” työvälineet omaan firmaan tai olla ostamatta vakuutusta, kun se maksaa. Jotkut yrittäjät jättävät verotkin maksamatta, kun ne nyt sattuvat maksamaan. Firmojen tulokset tehdään kuulemma ostamalla oikein ja säästämällä.

Myyntitoimisto Taanilassa ollaan myös oikein pihejä ja säästetään. Me vain sattuneesta syystä säästämme niissä asioissa, joita emme vain oikeasti tarvitse. Mitä tulee työvälineisiin ja yleensäkin liiketoiminnan mahdollistamiseen hankintojen osalta, mietimme aina parhaan ja kustannustehokkaan ratkaisun. Emme suosi hinnan ostamista tärkeissä asioissa, vaan laatua, saamaamme hyötyä ja tarkoituksenmukaisuutta. Samaa ideologiaa viljelemme myös vapaa-ajallamme. Mukavampaa on tehdä hyvillä vehkeillä ja ohjelmistoilla töitä, kuin äpöstää ja tehdä kaikki itse. Siinäpä se vitsi piileekin!

Raha on suhteellinen käsite. Onko esimerkiksi taksimatka kallis, jos se kustantaa 59 euroa? Jos yrityksen kassa on kuivan puoleinen, rahasumma on varmasti iso. Jos kassa on kunnossa, 59 € on pikkuraha. Siitä huolimatta ollaan valmiita nappaamaan se oma työntekijä sieltä toimistolta ja pyydetään heittämään lentokentälle. Sehän ei maksa mitään. Tämä on suurin harhaluulo, johon yrittäjät sortuvat! Tiesitkö sitä, että euroja voit laskuttaa kassaasi loputtoman määrän aina uudelleen ja uudelleen? Lisäksi Euroopan keskuspankki painaa niitä päivittäin riittävästi. Tämän työntekijän tunti tai toinenkin ovat häviävää luonnonvaraa. Sitä ei saada koskaan enää takaisin. Säästimme 59 euroa ja menetimme 500 euroa haaskattuna aikana, kun tarjous jäi tekemättä tai jotakin muuta vastaavaa! Säästö on kuitenkin säästö! Voit aina säästää rahaa, että voit hävitä enemmän!

Menetettyä aikaa et koskaan saa takaisin

Miten tämä liittyy myyntiin tai yleensäkin yrittämiseen? Meillä on paljon kokemusta asiakastapaamisista. Olemme olleet itse myymässä tai asiakkaina ostamassa tai ”kuuntelemassa” myyjää. Näissä tilanteissa ajan merkitys korostuu! Mikä on sen turhauttavampaa, kun joku haluaa viedä kallista aikaasi tarpeettomiin asioihin. Tämä koskee niin myyjää kuin asiakasta. Olemme aika suoria tässä asiassa: Ei kannata tavata asiakasta tai myydä, jos asia ei oikeasti ole kiinnostava ja tarpeellinen tai tarjonta ei kohtaa tarvetta. Miksi heittää aikaa hukkaan? Monessa palaverissa olemme päättäneet jättää asian sikseen, kun emme vain löydä yhteistä elintilaa asiassa. Silloin on kaikille parasta säästää kaikkien aikaa. Ei on myös päätös ja se riittää. Hypätään seuraavaan ja toinen saa jatkaa omia tärkeitä hommia.

Olemme ajaneet uramme alkuaikoina monia ja monia kilometrejä niissä palavereissa, joissa henkilö oli tullut ”kuuntelemaan”, mitä on kerrottavaa. Paras oli, kun ajettiin Oulusta Raaheen urakointia tekevään yritykseen. Agenda oli tärkeä, jolla mentiin sisään keskustelemaan. Toimitusjohtaja oli nakittanut lapiomiehelle palaverissa istumisen ja ”kuuntelemisen”. Mikä röyhkeys! Ei sillä, että lapiomies oli paikalla, vaan sillä että TJ vei hänen arvokasta aikaansa hukkaan muilta fiksuimmilta töiltä. Olisi vain sanonut puhelimessa, että käytämme elämämme ajan muuhun kuin Taanilan juttuihin. Kaikki olisivat voittaneet! TJ, lapiomies, Taanila ja luonto sekä firman kassa.

Myynnissä toisen ihmisen kunnioittaminen on äärimmäisen tärkeää. Kaikki lähtee siitä, että niin myyjä kuin asiakaskin kunnioittavat toisiaan. Me suomalaiset olemme erittäin täsmällistä porukkaa. Jos sovimme tavata, olemme täsmällisesti oikeaan aikaan paikalla. Miksi täsmällisyys on hyve? Siinä kunnioitamme toista äärimmäisen paljon siten, että emme vie turhaa toisen aikaa odotuttamalla häntä. Tämän hienon täsmällisyyden jälkeen aikaan suhtautuminen voi muuttua. Meidän olisi myös syytä pohtia tapaamisen tarpeellisuutta. Kannattaako meidän puhua yrityksen kehittämisestä, jos asia ei oikeasti kiinnosta tai ole ajankohtainen? Toiseksi onko viestimme niin hyvä ja tärkeä, että asiakas kokee saavansa vastinetta antamalleen ajalle?

Sun Tzu korosti sodan käynnin taito -teoksessaan oikeiden olosuhteiden merkitystä taistelussa. Tämä sama asia pätee myös ratkaisujen ja palveluiden myyntiin. Jos asiakas kohdataan oikeissa olosuhteissa, onnistumisen todennäköisyys kasvaa. Mikäli mennään aivan uudella asialla tai ideologialla tekemään myyntiä, se todennäköisesti herättää alkuun pelkoa ja epäilystä. Jollakin organisaatiolla ei välttämättä kompetenssi riitä hienoihin asioihin. Silloin tavallaan hyökätään väärissä olosuhteissa ja et voi voittaa sotaa. Tämän vuoksi valitse taistelusi erittäin tarkkaan. Säästät kassaasi ja ennen kaikkea myyjiesi arvokasta aikaa!

Suhtaudu aikaan yhtä tarkasti kuin rahaan, kerro se vielä kahdella

Amerikkalaiset pitävät aikaa rahana ”Time is money”. Tässä piilee suuri viisaus. Miten käytät 24 tuntia vuorokaudesta? Nukkumisen ja vapaa-ajan merkitystä ei voi ylikorostaa. Ne antavat energiaa ja jaksamista tehdä töitä. Sitten tullaan siihen 8 tunnin työpäivään ja miten aikasi siellä käytät. On selvää, että aikaa ei ole hukattavaksi. 40 tuntia viikossa on paljon aikaa. Erityisen paljon se on aikaa hukattavaksi. Tämän vuoksi sitä kannattaa käyttää erittäin säästeliäästi. Kun viikko on ohi ja aika on mennyt epäolennaisten asioiden tekemiseen, kilpailijasi on sinua taas yhden viikon enemmän edellä.

Mitä epäolennaiset asiat ovat? Ne ovat arvoa tuottamattomia asioita. Tässä tullaan LEAN periaatteiden ja laadun ytimeen. Teimme taannoin yhden kehitysprojektin yrityksessä tietojen keräämiseen liittyen. Siinä kerättiin tietoja lomakkeelle. Lomake oli kuitenkin virheellinen. Se ei kerännyt tarpeeksi oleellista tietoa. Tästä seurasi niin sanottu puutteiden korjaaminen, kun jotakin tietoa tarvittiin myöhemmin. Juuri syiden etsimiseen puutteista ei käytetty aikaa, vaan prosessi tuotti edelleen puutteellista tietoa. Aina, kun palattiin puutteellisten tietojen metsästykseen, aika otettiin pois järkevimmistä asioista. Lopulta tehtiin kehitysprojekti ja analysoitiin lomake. Se päätettiin rakentaa uudelleen ja nyt prosessi tuottaa kerralla oikein olevia tietoja! Poistimme 90 % puutteista. Suorastaan jäätävä parannus! Taas aikaa vapautui oikeiden asioiden tekemiseen ja tuottavuus kasvoi!

On myös niitä asioita, joita ei osata tehdä itse. Silti niihin halutaan käyttää aikaa. Esimerkiksi digimarkkinointia moni yritys yrittää tehdä itse. Kyseessä on erittäin monimutkainen asia tekemisen tasolla. Teoriassa asiaa voi lähestyä todella helposti ja sen ymmärtää asiantuntijan kertomana aivan varmasti. Kuitenkin sen tekeminen ei ole niin itsestään selvää. Kannattaako tehdä itse ja säästää vaikka 1000 € kuukaudessa? Jos omalla työllä kustannuksia ja menetettyä työaikaa tai laskutusta se kustantaa 700 €, niin kannattaa tehdä itse. Todellisuudessa kustannukset ovat suuremmat, koska osaaminen on kapeaa ja ei ole asiasta isommassa kuvassa asiantuntemusta.

Aikaan suhtautumisen teesit

  1. Aika on häviävä luonnonvara
  2. Sinulla on vuorokaudessa 24 tuntia aikaa
  3. Arvosta omaa aikaasi
  4. Älä anna yhtään hetkeä arvoa tuottamattomiin ja tarpeettomiin asioihin
  5. Poista aikasyöpöt oikeista asioista
  6. Tee asiat kerralla oikein
  7. Arvosta muiden aikaa
  8. Keskeytä heti, mikäli asia ei palvele sinua tarpeidesi mukaisesti tai asia ei vain etene riittävän nopeasti
  9. Käy vain voitettavat taistelut
  10. Suhtaudu aikaan samoin kuin rahaan, kerro se vielä kahdella

Blogitekstin kirjoittaja