Asiakkaanhoito tikkiin

Käännetään firmanne asiakasuskollisuus sille tasolle, että äyskäröinnin sijaan yrityksenne pääsee kasvamaan. Kun tiedätte mikä on asiakkaanne nykytilanne, voitte syventää ja kehittää sitä entisestään. Oman toiminnan auditointi asiakkuuksissa pitää teidät askeleen edellä ettekä jää asiakkaallenne kiinni housut kintuissa.

 

Asiakkaanhoito tikkiin

Asiakkaanhoito tikkiin

Näyttääkö bisneksessäsi tilanne siltä, että asiakkaat ovat jääneet oman onnensa nojaan? Haette kasvua uusista asiakkaista ja samalla vanhat jättävät bileet kesken? Näkemyksemme mukaan yritykset saavat kasvua uusista asiakkaista ja olemassa olevista. Olemassa olevat asiakkaat ovat suorastaan kultakaivos, josta voi kaivella lisää myyntiä. Lisämyynti on sinänsä kiva juttu, mutta tärkeintä on asiakkaan pysyminen. Edullisin investointi on kehittää vanhoja asiakassuhteita, koska ne ovat valmiina jo sisällä. Olemme olleet tilkitsemässä kunnolla vuotavia perälautoja ja kääntämässä asiakkaita menettäviä yrityksiä niitä säilyttäviksi.

 

Antti_potretti_hires7

Provella on aina rakotulkki valmiina, jolla Oy Taanila Ab:n tekijälle löydetään sopivan kapea kaistale myyntimme tukemiseen! Taanilan ansiosta olemme puskeneet koko myyntimme 100 % etämyynniksi ja se ei ole jättänyt ketään kylmäksi!

– Antti Niittyviita, toimitusjohtaja, Prove